Postanite ranoranilac
Strana 1 od 1 • Delite •
Postanite ranoranilac
Činjenica je jednostavna – ranoranioci imaju više od dana. Stižu da obave sve obaveze i manje su pod stresom.
Ali kako naći motivaciju za rano ustajanje iz kreveta, sem ako nismo na to primorani?
Metamorfoza od osobe koja se teško budi do ranoranioca događa se postepeno, ali nije nemoguća.
- Spojler:
- PRIPREMA PRE ODLASKA U KREVET
Kako biste ujutro imali više vremena, pre odlaska na spavanje, obavite male pripreme. Pripremite stvari koje ćete obući sledeći dan. Napravite doručak, na primer sendvič, i stavite ga u firžider. Na papiru ili u rokovniku zapišite posebne obaveze koje vas to jutro čekaju.
PRONAĐITE MOTIVACIJU
Kako biste zaista ustali iz svog toplog kreveta kada se oglasi alarm na vašem satu, morate da imate dobru motivaciju. Možda želite da iskoristite jutro kako biste obavili mrske poslove, poput odlaska u poštu, kod lekara u prodavnicu (kako biste nakon posla imali više vremena), ili za vežbanje kako biste do leta imali odličnu liniju. Važno je da znate koji je razlog vašeg ranog buđenja.
POZITIVNE VIBRACIJE
Umesto omraženog zvuka već dosadnog i iritantnog alarma, uključite svoju najdražu pesmu koja u svakom trenutku podiže vaše raspoloženje. Tokom pripreme za dan koji vas očekuje uključite veselu i poletnu muziku koja će vas razbuditi i dan na samom početku učiniti lepšim.
NAGRADITE SE
Rano buđenje omogućava nam da imamo više vremena, a njega iskoristite samo za sebe. To možete da uradite odmah ujutro, uz kafu i najdraži časopis. A ako obaveze ostavite za jutro, nakon posla počastite se kafom s prijateljicom, najdražom knjigom ili odlaskom u bioskop. Nabacite osmeh na lice dok prolazite pored prodavnice u kojoj su gužva i dugi redovi. Vi ste ih uspešno izbegli.
RANIJE NA SPAVANJE
Vašem organizmu je potreban san, a kako planirate ranije buđenje, potreban mu je i raniji odlazak u krevet. Želite da postanete ranoranilac iz pozitivnih razloga, ne želite ni da ugrozite zdravlje.
ZALJUBITE SE U JUTRO
Zvuči poput dosadne floskule, ali ranijim buđenjem ćete otkriti sasvim novi svet. Priroda oko vas je drugačija u ranim jutarnjim satima, u gradu je manja gužva i sve je nekako mirno. Uživajte u jutru i njegovom miru.
BUDITE DOSLEDNI
Vaš organizam će se vremenom navići i sam od sebe buditi ranije. Ali, kako biste to postigli, morate da budete dosledni i svaki dan da se budite u isto vreme.
Re: Postanite ranoranilac
I za mene...motivacija je problem i rano leganje.

bub@mara- Elita

-
Broj poruka: 1244
Pridružila/o se: 12.12.2010
I za mene. Ja mogu da ustanem rano samo kad znam da moram. A i ne mogu da učim ako mi se spava.

Zvončica- Urednica

-
Broj poruka: 7038
Pridružila/o se: 14.03.2011
Rocket Queen :: Ja mogu da ustanem rano samo kad znam da moram.
I kad imam obaveze, makar cele noći ne spavala.
Meni je veći problem kako zaspati ranije. Ustati rano mi nije nikakav problem.

Shade- Elita

-
Broj poruka: 7851
Pridružila/o se: 13.11.2010
nema od ovoga ništa što se mene tiče. ako moram - moram, al ako ne moram - nema šanse.

mirka- Elita

-
Broj poruka: 209
Pridružila/o se: 22.03.2011
Uopšte mi ne polazi za rukom.

Zvončica- Urednica

-
Broj poruka: 7038
Pridružila/o se: 14.03.2011
i ja sam mislila sa pocetkom ovog meseca da se dovedem u red ali nista za sad
stare navike su pustile korenje u mom slucaju
stare navike su pustile korenje u mom slucaju
U sustini jesam ranoranilac; ali u danima kada patim od nesanice, a nemam obavezu da ustanem rano, rado odspavam do 9-10h.

Milla- Elita

-
Broj poruka: 827
Pridružila/o se: 04.09.2011
Kada idem na posao ustajem u sest i petnaest ujutru i to bez problema. Navece idem na spavanje u deset i trideset, a nekada zakunjam i prije toga. Zadnjih sedmica se budim rano i kada ne radim - mislim da je to povezano sa time sto pusim i to stvarno mrzim. Istina je da covjek moze da stigne da uradi vise, ali to, na zalost, za mene znaci i da vise pusim, pa bih voljela kada to ne bih radila.
Takodje mi je zao kada zakunjam prije deset i trideset, jer to znaci da sebi oduzimam od vremena koje provodim zajedno sa suprugom. A to je steta.
Takodje mi je zao kada zakunjam prije deset i trideset, jer to znaci da sebi oduzimam od vremena koje provodim zajedno sa suprugom. A to je steta.

Troja- Vrednica meseca

-
Broj poruka: 1581
Pridružila/o se: 30.08.2011
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu