Femme

Dobrodošli

Ako već niste registrovani, registrujte se, nakon registracije se morate prijaviti, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana.

Prijatan boravak na Femme forumu

Budi mi prijatelj - biću ti prijatelj

Strana 1 od 4 1, 2, 3, 4  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Koliko pravih prijatelja imate?

0% 0% 
[ 0 ]
0% 0% 
[ 0 ]
85% 85% 
[ 6 ]
14% 14% 
[ 1 ]

Ukupno Glasova : 7

Budi mi prijatelj - biću ti prijatelj

Počalji od Shade taj Sub Nov 20, 2010 10:13 pm

Setih se ovog lepog citata, koji me je naveo da otvorim ovu temu.

Sad sam shvatio: to je prijateljstvo, ljubav prema drugome. Sve drugo može da prevari to ne može.
Sve drugo može da izmakne i ostavi nas puste, to ne može, jer zavisi od nas.
Ne mogu da mu kažem: budi mi prijatelj. Ali mogu da kažem, biću ti prijatelj.
Ali, bilo ovako ili onako, u njegovo prijateljstvo nisam mogao sumnjati. Zavolio sam ga, znam po tome što mi je postao potreban,
što nisam zamjerio ničemu ma šta da je rekao ili učinio, i što mi je sve njegovo postalo važno.
Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge.
Pa ipak to činim, makar samo zato da još jednom pomenem čovjeka koji je unio toliko radosti u moj život.
Pitao sam ga jednom, kako to da je baš meni poklonio svoje prijateljstvo. Prijateljstvo se ne bira, ono biva ko zna zbog čega kao ljubav.

A ništa ja nisam poklonio tebi već sebi.

Meša Selimović

Dakle, kakav ste prijatelj? Smatrate li neke ljude neprijateljima i zašto?

Šta očekujete od vaših prijatelja?

Shade
Elita
Elita

Ženski Broj poruka: 7851
Pridružila/o se: 13.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Budi mi prijatelj - biću ti prijatelj

Počalji od Veca taj Pon Nov 22, 2010 8:43 am

u prijateljstvo ulažem cijelu sebe i od prijatelja očekujem isto...valjda zato imam samo jednu iskrenu prijateljicu sa kojom se družim od djetinjstva

Veca
Urednica Elite
Urednica Elite

Ženski Broj poruka: 6404
Pridružila/o se: 18.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Femme taj Sre Jan 26, 2011 9:22 pm

Da možemo da učimo jedna od druge,iskrenost, lojalnost, tolerancija.

Ne mogu da verujem da nemate šta da kažete na ovu temu?!

Da vas čujem?

Femme
...
...

Ženski Broj poruka: 3753
Pridružila/o se: 06.03.2010

http://femme.forum0.net

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ABA taj Sre Jan 26, 2011 9:30 pm

Hocu da ti budem prijatelj
lol!
uvek

ABA
Napreduje
Napreduje

Muški Broj poruka: 802
Pridružila/o se: 16.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Femme taj Čet Jan 27, 2011 3:25 am

Doobro. Biću ti prijatelj.
I ne beži od odgovora na temu.

Femme
...
...

Ženski Broj poruka: 3753
Pridružila/o se: 06.03.2010

http://femme.forum0.net

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Evita taj Ned Jan 30, 2011 4:55 pm

Shade ::Dakle, kakav ste prijatelj? Smatrate li neke ljude neprijateljima i zašto?

za prijatelje sam uvek tu.ocekujem od njih da i oni za mene budu uvek tu.

Evita
Istraživač
Istraživač

Ženski Broj poruka: 495
Pridružila/o se: 28.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZEUS taj Ned Feb 06, 2011 6:46 pm

Od prijatelja treba ocekivati pomoc u nevolji,
podrsku i razumevanje , podelu radosti, i diskreciju privatnosti.
Naravno to sve mora biti obostrano.

A o neprijateljima ne treba trositi reci.

ZEUS
Početnik
Početnik

Muški Broj poruka: 12
Pridružila/o se: 28.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bub@mara taj Čet Feb 17, 2011 1:27 am

Negde sam već napisala da bih volela jako da imam prijatelja kao što sam ja,jer sam požrtvovana,brižna ,realna i uvek dostupna.

bub@mara
Elita
Elita

Ženski Broj poruka: 1244
Pridružila/o se: 12.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shade taj Pon Feb 21, 2011 3:23 pm

Uvreda prijatelja

Kada ti uvredis svoga prijatelja, ko moze tu uvredu ponistiti: ti ili tvoj prijatelj?

Jasno je, da ne mozes ti sam ponistiti uvredu, nanetu prijatelju, nego ni svi oni ljudi na zemlji, niti sva priroda zajedno sa svim ljudima ne mogu to uciniti. Jer prijatelj je primio uvredu od tebe i odneo je sobom. Uvreda je, dakle kod njega i s njim. I jedini on moze obesnaziti je i unistiti.

Svaki greh, u poslednjoj liniji, uvreda je Boga. Sve uvrede, svi gresi zemlje, hitaju k Bogu, vapiju Bogu. On ih prima sve, i drzi sve. Ko mu ih moze oteti? Ko ih, osim njega, moze ponistiti?

Kada ti uvredis svoga prijatelja, on je primio uvredu, i odneo je sobom. Mozes ti za tu uvredu sto godina prostiti, i cistiti se, i kajati se, i vezbati sve vrline, i ne vredjati nikoga vise, pa sve to moze ostati zalud. Ako uvredjeni prijatelj tvoj ne blagovoli, da obesnazi i ponisti uvredu, ti se sam ne mozes ni kroz svu vecnost spasiti od toga greha, posto ovaj nije vise u tvoju vlasti nego u vlasti tvoga prijatelja. Tvoj post pak, i ciscenje i kajanje, i vezbanje u svim vrlinama, moze samo pobuditi prijatelja, da greh tvoj obesnazi, odbaci i unisti.

No, ti nemas vlasti nad ucinjenim svojim grehom. U tome je beskonacan uzas greha. Jer ucinjeni greh je slobodan od tebe, a ti nisi slobodan od njega. Sve strele, koje upravljas na zivot ljudi ili na sopstveni zivot, padaju na Boga.

Kao sto strela prolazi kroz maglu i zaustavlja se u drvetu, tako sve tvoje strele prolaze kroz sva tela, kroz sve duse, kroz svu vasionu, kao kroz maglu, i zaustavljaju se u Drvetu Zivota, u Bogu.

Strela ostaje u Bogu, a rana u tvom srcu. I dokle god se strela iz Boga ne izvadi, rana u srcu ne moze zarasti.

Onaj ko moze izvaditi strelu iz Boga, moze i ranu u srcu izleciti. No, ko to moze? Gle, ti ne mozes ni pomisliti da to sam ucinis, jer strela je vec odletela; ona vise nije u tvome domasaju; i ti je ne mozes ni naci ni istrgnuti.

Ni stotine godina tvoga kajanja, posta i molitve, ciscenja i vezbanja u vrlini, i vezbanja u unistenju zelje za zivotom, ne mogu strelu istrgnuti niti ranu isceliti.

Takvo je nedomislivo dejstvo greha.
________
Misli o dobru i zlu - Vladika Nikolaj

Shade
Elita
Elita

Ženski Broj poruka: 7851
Pridružila/o se: 13.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nina taj Pon Feb 21, 2011 3:59 pm

Pa iskreno prijateljstvo je rijetka i dragocjena stvar danas. Mogu reci da imam jednu pravu prijateljicu, da sa njom dijelim svaku radost i tugu, da je to osoba na koju se mogu osloniti i koja se na mene moze osloniti u bilo kom trenutku, u bilo kojoj situaciji u zivotu. U takvom prijateljstvu nema stida, nema tajni, nema licemjerstva, nema presutkivanja, nema..stednje.
Neprijatelje nemam. Postoje osobe koje ne volim i koje me ne vole ali niko od njih nije vrijedan trosenja snage na mrznju ili postupke kojima bi im naudila ili se borila sa njima. Jednostavno te osobe prevazidjem i za mene ne postoje.

Nina
Elita
Elita

Ženski Broj poruka: 1085
Pridružila/o se: 15.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od La scarpa taj Uto Feb 22, 2011 6:16 pm

prijatelj je covek koji zna sve o tebi i dalje te voli.

Veliki je uspeh ako imamo prijatelja za ceo zivot. uvek je tu i razume sve. ostala sam svojim prijateljima iz detinjstva u kontaktu i evo dugi niz godina smo i dalje najbolji prijatelji

La scarpa
Istraživač
Istraživač

Ženski Broj poruka: 235
Pridružila/o se: 30.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Anne Boleyn taj Uto Apr 12, 2011 2:57 am

Shade ::

Ne mogu da mu kažem: budi mi prijatelj. Ali mogu da kažem, biću ti prijatelj.

Skoro svako moje prijateljstvo je pocelo time sto sam se ja prva ponudila i dokazala kao prijatelj. A sve ostalo je zavisilo od druge strane.

Shade ::

Mislim da sam dobar prijatelj, ali i opasan neprijatelj. Moji prijatelji su mi kao porodica, iskreno onih pravih nema mnogo, ali znam da su tu. I to je bitno.

A sto se tice neprijatelja, da imam ih. To su uglavnom bivsi prijatelji cije zle namere sam igrom slucaja na vreme otkrila i zauvek ih udaljila iz svojih zivota. To su zavidni ljudi puni pakosti i sujete.

Od svojih prijatelja trazim samo jedno a to je iskrenost.

Anne Boleyn
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka: 3594
Pridružila/o se: 16.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 4 1, 2, 3, 4  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu