Femme


Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu
Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Strana 1 od 3 1, 2, 3  Sledeći

Ići dole

Da li ste se podvrgnuli plastičnoj operaciji?

44% 44% 
[ 4 ]
0% 0% 
[ 0 ]
0% 0% 
[ 0 ]
11% 11% 
[ 1 ]
0% 0% 
[ 0 ]
0% 0% 
[ 0 ]
0% 0% 
[ 0 ]
44% 44% 
[ 4 ]
 
Ukupno Glasova : 9

Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Džozi taj Čet Dec 02, 2010 5:28 pm

Poznato je da su bore strah i trepet za žene svih uzrasta, posebno one horizontalne na čelu i u korenu nosa i vertikalne između obrva. Upravo te bore, koje nastaju mimikom lica i ne mogu se izbeći, rešavaju se direktnim ubrizgavanjem malih doza specifično obrađenog botulinskog toksina, čime se iz funkcije izbacuju određeni delovi nekih mišića. Pacijent(kinja) posle toga više ne može visoko da podigne obrve, ali ne buni se: čelo je opet glatko, zategnuto, bez brazdi i tragova vremena.

Botulinum ili botoks? Iako protagonistkinje estetske medicine, ove dve reči nisu sinonimi. Botulinum je uobičajeni naziv za toksin koji proizvodi bakterija (Clostridium botulinum), za ljude najopasnija u kobasicama i konzervama. Reč je o vrlo opasnoj supstanci koja blokira mišiće i umrtvljuje emocije. Posledica je botulizam, akutno trovanje koje uzrokuje respiratornu paralizu.

Botoks je, međutim, marka, komercijalni naziv leka koji se dobija iz botulinskog toksina i već godinama koristi u estetskoj medicini za brisanje bora nastalih ponavljanjem istih pokreta i prirodnim procesom starenja.

Jasno je, dakle, da je u celoj ovoj priči o botoksu potreban maksimalni oprez. Po italijanskom zakonu, na primer, lek sme da se ubrizga samo u centralni deo čela. Nema injekcija u zonama kao što su uglovi očiju, usta ili vrat – praksa koja je, sudeći po jadikovkama na sajtovima i blogovima, u drugim zemljama uveliko rasprostranjena. Isti zakon strogo propisuje da injekcije može da daje samo lekar dermatolog ili estetski hirurg u vrhunski opremljenoj ordinaciji, što znači da su tretmani kozmetičara, medicinskih tehničara i nestručnog osoblja u spa i velnes centrima koji niču kao pečurke posle kiše - ilegalni.

Otrov lepote

U Holivudu nema takvih restrikcija: „otrov lepote“ tamo teče u potocima! Kolumnista londonskog „Independenta“ nedavno je napisao: „U Holivudu je, evo već čitavu deceniju, gluma usporena i smišljeno zatrovana bakterijom klostridium botulinum. Nedavno sam gledao užasno loš film braće Koen i nisam se mogao oteti utisku da ima nečeg živog i uzbudljivog u igri glavnih glumaca: Tomi Li Džons, Havier Barden i Džoš Brolin. Tek posle pola sata shvatio sam šta je posredi. Svi su slobodno pomerali lica i koristili mimiku!“.

Zašto je novinaru to bilo čudno? Zato što većina glumaca u većini filmova danas ima isti zabezeknuti izraz, bez nagoveštaja bilo kakve emocije. Okean botoksa i kolagena ušprican je u najslavnija lica na planeti! I dok se kod pomenute trojice može uočiti svaki treptaj, vodeći holivudski superstarovi postali su voštane figure i pre ulaska u Muzej Madam Tiso. Nije to slučaj samo sa Melani Grifit, koja izgleda kao prizor iz noćnih mora Salvadora Dalija, to je slučaj i sa najbolje plaćenim zvezdama. Nikol Kidman, koja je tvrdila da nema bore zato što lice neguje dečjim sapunom, obećavala je pre deset godina velika dela. Danas je „zaleđena“ u prividu perfekcije, a njeno lice ne može ništa. „Plakala je kad je primala Oskara, ali ništa se na tom licu nije pomerilo“, primetio je čuveni holivudski „plastičar“ dr Martin Braun.
avatar
Džozi
Istraživač
Istraživač

Ženski Broj poruka : 164
Pridružila/o se : 15.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Shade taj Uto Dec 28, 2010 1:46 amBOTOKS MOŽE DA UBIJE
Američka uprava za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda (FDA) upozorila je sve na opasnost korišćenja otrova botulina - koji se često koristi u estetskoj hirurgiji, u obliku danas vrlo popularnog botoksa A.
FDA je istakla upozorenje da prilikom ne samo zdravstvene, već i kozmetičke upotrebe botoksa A, pacijenti i lekari moraju da budu upoznati sa eventualnim opasnostima i da reaguju čim se pojave neželjeni efekti.
Kako se procenjuje, botoks je u periodu od novembra 1997. do decembra 2006. godine u SAD izazvao 16 smrtnih slučajeva, od čega četiri među decom, a 87 osoba je zbog problema izazvanih ovim otrovom moralo da završi u bolnici.
Botoks A se u medicini koristi za lečenje nekontrolisanih kontrakcija očnih kapaka i vrata, kao i razrokosti, ali se upotrebljava i u kozmetičke svrhe, za uklanjanje bora paralisanjem mišića lica. U kozmetici se taj otrov, kao i u zdravstvu, ubrizgava potkožno, ali u mnogo manjim dozama.
Botulizam, takođe, može se izazvati konzumiranjem pokvarenih konzervi ili sušenog mesa i suhomesnatih proizvoda, i on postaje smrtonosan kada otrov botulin (čijih sedam vrsta, među kojima je i botoks A, luči pomenuta bakterija) počne da se širi po organizmu.
Ovaj otrov tada blokira nervni signal koji ide od motornih nerava do mišića izazivajući opštu paralizu, što može da izazove brzu smrt kada se parališu mišići koji omogućavaju disanje.

Preuzeto sa neta
avatar
Shade
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Vodič kroz estetske zahvate na licu i telu

Počalji od Khallu taj Pon Feb 28, 2011 10:38 pm

Oni koji žele da se podvrgnu estetskim korekcijama prethodno treba dobro da se raspitaju o zahvatu koji planiraju da obave, o hirurškim tehnikama, preoperativnom i postoperativnom toku. U saradnji sa dr Milomirom Gačevićem, specijalistom plastične hirurgije iz Specijalne bolnice za plastičnu, estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju „Adonis“, pripredili smo vas svojevrsni vodič iz kojeg možete da saznate koje su indikacije i kontraindikacije za obavljanje pojedinih zahvata, koliko traje period oporavka, i koje su cene estetskih korekcija lica i tela.

POPUNJAVANJE BORA
Mogu se korigovati bore u predelu čela, između očiju, oko usana i one koje idu od usana prema bradi. Za popunjavanje bora mogu se koristiti Botoks, trajni fileri Silitex, Metacril, Quamid ili polutrajni fileri, među kojima su svi oblici Hijaluronske kiseline, Kolagen, masno tkivo i dr..
TRAJNOST: Efekat kod korišćenja polutrajnih materijala je do 12 meseci, u zavisnosti od tipa filera. Trajniji fileri su veka do nekoliko godina, kada se moraju dodavati. Trajnost botoksa je do šest meseci.
CENA: 150-300 evra. Cena Botoksa zavisi od toga koliko se količina jedinica upotrebi. Jedna jedinica je oko tri evra.

OČNI KAPCI
Operacijom se odstranjuje višak kože i masnog tkiva. Ožiljak na gornjim kapcima smešta se u brazdu kapaka i teško je primetan. Na donjim kapcima rez se pravi 2 mm od ivice kapka ispod trepavica. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziju i traje od 45 minuta do jednog sata.
KO JE KANDITAT: Zahvat se obično izvodi u ranim 40-tim godinama, kada počinju da se javljaju prvi znaci starenja u području oko očiju, kao što su naborana i viseća koža ili izbočenje masnog tkiva na donjim kapcima.
VREME OPORAVKA: Pacijent odlazi kući već posle jednog do dva sata, stavljaju se hladne obloge, a konci se uklanjaju nakon pet dana.
TRAJNOST: Operacija kapaka je trajni zahvat.
CENA: po kapku 250-300 evra

FEJS LIFTING
Ovom hirurškom intervencijom podižu se mišići lica, a uklanjaju višak kože i jače bore na licu. Zahvat se izvodi u opštoj anesteziji, i zahteva dva dana hospitalizacije.
KO JE KANDIDAT: Starosno doba koje se smatra pogodnim za izvođenje operacije je između 40. i 50. godine života, kada postepeno dolazi do gubljenja čvrste granice između donje vilice i vrata, formiranja podbratka, produbljivanja nazolabijalnih bora, kao i spuštanja uglova usana.
VREME OPORAVKA: Zavoj se nosi oko 3-4 dana posle čega se stavlja posebna elastična maska. Konci se skidaju desetak dana nakon operacije.
TRAJNOST: Trajnost fejs liftinga zavisi od operativne tehnike, kao i od individualnih osobina pacijenta, (starosti, kvaliteta kože i potkožnog tkiva). Okvirno traje 10-15 godina, ukoliko se radi tehnika sa podizanjem mišića lica.
CENA: 2.500-3.000 evra
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Pon Feb 28, 2011 10:39 pm

LIPOSUKCIJA
Pre ovog zahvata pacijenti moraju biti u potpunosti klinički i laboratorijski ispitani. Zahvat se izvodi se u svim oblicima anestezije, lokalnoj, spinalnoj ili opštoj, u zavisnosti od obima i regije koja se tretira. Uz pomoć sondi koje se ubacuju kroz minimalne rezove na određenim mestima na telu vrši se isisavanje potkožnog masnog tkiva.
KO JE KANDIDAT: Idealni kandidati za liposukciju su mlade osobe, relativno visoke, sa lokalizovanim masnim naslagama i zategnutom kožom.
VREME OPORAVKA: Pacijenti obavezno dobijaju antibiotsku i antikoagulacionu terapiju. Obavezno je konstantno nošenje odgovarajućeg steznika. U najvećem broju slučaja, pacijent je sposoban za obavljanje skoro svih delatnosti već nakon dve nedelje.
CENA: 1.500-3.000 evraKOREKCIJA NOSA
Zahvat se izvodi u opštoj anesteziji, unutrašnjim rezovima ili malim rezom na prednjoj pregradi nosa. U modeliranju nosa ponekad se dodaje hrskavica uzeta sa ušne školjke ili samog septuma nosa, kako bi se ispravile neke nepravilnosti, jako spušten vrh ili zakrivljen nos.
KO JE KANDIDAT: Najraniji uzrast za korekciju nosa je posle završenog rasta kostiju i hrskavica. Kod devojaka je to oko 16. - 17. godine, a kod muškaraca oko
17. - 18. godine.
VREME OPORAVKA: Nakon operacije, pacijent nosi nosni tampon, koji se odstranjuje 5. ili 7. dana. Treba izbegavati veće napore kroz dve nedelje, kao i direktno izlaganje nosa i lica suncu.
CENA: 1.500-2.000 evra


UVEĆANJE USANA
Za uvećanje i podebljavanje usana koriste se različiti prirodni materjali, kao što su masno tkivo, Kolagen, Hijaluronska kiselina, ili sintetski materijali Metacril, Biopolimer, Aquamid... Posle davanja lokalnog anestetika, u usne se ubrizgava preparat u vidu injekcije. Nakon toga sledi nežno modeliranje preparata do željenog oblika.
VREME OPORAVKA: Savetuje se stavljanje hladnih obloga, da izbegavanje pušenja, uzimanja čvrste hrane i previše smejanja bar osam sati posle zahvata. Blagi otok je prisutan 2-3 dana, a do petog dana potpuno nestaje.
TRAJNOST: Prirodni materjali se resorbuju, pa se postupak mora ponavljati
nakon 6-9 meseci. Prilikom upotrebe sintetskih materijala, uvećanje traje
nekoliko godina.
CENA: 150-300 evra
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Pon Feb 28, 2011 10:39 pm

POVEĆANJE DOJKI
Procedura se sastoji u ugradnji silikonskih implantata koji se mogu smestiti
ispod žlezdanog tkiva ili ispod velikog grudnog mišića. Sam pristup može biti
ispod dojke na pregibu gde naleže fišbajn, zatim oko areole ili kroz pazušnu jamu. Operacija se izvodi u opštoj anesteziji i traje do 90 minuta. Dužina reza iznosi oko 3,5 cm, i posle par meseci, on se nazire samo u obliku tanke linije.
VREME OPORAVKA: Pacijent se iz bolnice otpušta posle 24 časa, a nekada i ranije. Najintezivniji bolovi osećaju se u prvih dva 2-3 dana posle opracije, koji se mogu umanjiti peroralnim analgeticima. Konci se skidaju oko 12. dana do kada otprilike traju i otoci. U prvih mesec dana preporučuje se svakodnevno nošenje sportskog grudnjaka. Pacijentima je danas na raspolaganju i nova hirurška tehnika, kojom se postiže smanjivanje postoperativnog bola za preko 60 odsto.
KO JE KANDIDAT: Može se raditi već od navršene 18. godine.
CENA: 2.500-3.000 evra

Nakon operacije povećanja dojki, očuvana je funkcija mlečne žlezde, te buduće majke mogu normalno dojiti. Samo prisustvo implantata ne otežava dijagnostičke metode kao što su mamografija ili Rtg, i ne izaziva nastanak karcinoma dojke što je i naučno dokazano, a usporava spuštanje dojki. Osim povećanja radi se podizanje, smenjenje i rekonstrukcija dojki.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Pon Feb 28, 2011 10:40 pm

Pa,imate li te ambicije? :s:
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od bub@mara taj Uto Mar 01, 2011 1:51 am

oduvek sam htela korigovati nos.malo je čak falilo da to i uradim a predomislila sam se u zadnjem trenutku. to je rutinska operacija,možda najpipavija ,ali mislim da košta mnogo manje od pomenutog ali to verovatno zavisi od majstora za nos :s:
avatar
bub@mara
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 1425
Pridružila/o se : 12.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Femme taj Uto Mar 01, 2011 1:57 amDa, da, bubi, cena je nerealna za nas smrtnike.

A korekcije? Šta znam, možda tamo u pedesetim.
avatar
Femme
...

Ženski Broj poruka : 5409
Pridružila/o se : 06.03.2010

http://femme.forum0.net

Nazad na vrh Ići dole

Majka ubrizgava botoks osmogodišnjoj devojčici

Počalji od Zvončica taj Sub Mar 26, 2011 2:11 am

Keri Kembel je otišla toliko daleko u želji da joj ćerka ostane mladolika, da joj već sa osam godina daje injekcije botoksa.
Britanka koja živi u San Francisku svaka tri meseca “podmlađuje” ćerku Britni, jer je uverena da će joj to pomoći da u kasnijem životu.
Ova kozmetičarka čak i depilira svoju ćerku.
“Volela bih da sam i ja, kada sam bila mlađa, imala te mogućnosti. Znam da će ona jednog dana biti model, glumica ili pevačica, i ovi tretmani će joj osigurati dugotrajni mladoliki izgled”, izjavila je Kembelova za list “San”.
Ona je dodala da botoks i druge proizvode za zatezanje kože nabavlja preko interneta i najpre ih isproba na sebi, pa onda na ćerki, koja je česti učesnik na izborima za najlepše devojčice.
Stručnjaci kažu da se botoks smatra relativno bezbednim za odrasle, ali se nikako ne preporučuju deci.
Ipak, ne postoje zakoni koji brane ubrizgavanje botoksa u dečiju kožu.

Britni je rekla da više “ne plače mnogo” kada joj majka daje injekcije.
Ona je rekla i da jedva čeka da operiše nos i grudi, kako bi postala “zvezda”.


U SAD postoji veliki broj kontroverznih takmičenja na kojima se biraju najlepše devojčice i dečaci, a za tu priliku ih roditelji šminkaju, prave im komplikovane frizure, oblače ih u neprimerenu odeću i vode u solarijum ili prskaju sprejevima za samopotamnjivanje.
Na nekim od tih takmičenja postoje i kategorije za najbolji izgled u kupaćem kostimu.
Među učesnicima su i deca koja imaju tek nekoliko meseci.


izvor:blic.rs

avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Boni taj Sre Mar 30, 2011 3:46 pmTo je ova emisija...stvarno strasno,jadna deca...roditelji ih sminkaju,cupaju obrve,nadogradjuju nokte,prskaju,stavljaju ekstenzije...ma strasnoo...najgore sto od njih prave razmazene devojcice!
avatar
Boni
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od ivonka taj Sre Mar 30, 2011 4:00 pm

Ova emisija mi je gora od svakog VB ili Farme a doticnoj "majci" bih pod hitno oduzela dete.
avatar
ivonka
Elita
Elita

Broj poruka : 2897
Pridružila/o se : 05.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Zvončica taj Sre Mar 30, 2011 4:24 pm

Ne samo razmažene, nego prave od njih glupe guske kojima je jedini prioritet u životu njihov fizički izgled.
avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Veca taj Sre Mar 30, 2011 5:00 pm

užas...bez teksta sam
avatar
Veca
Urednica Elite
Urednica Elite

Ženski Broj poruka : 12924
Pridružila/o se : 18.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Aynnah taj Čet Mar 31, 2011 5:12 pm

Rocket Queen ::

Ona je rekla i da jedva čeka da operiše nos i grudi, kako bi postala “zvezda”.Žalosno je da jedna djevojčica od 8 godina ima ovakve želje.
A te majke,ako se uopšte tako mogu nazvati uništavaju djetinjstvo svojim djevojčicama,kojima će u budućnosti jedino ljepota predstavljati bit životnih vrijednosti.
Mislim,zašto uopće postoje natjecanja ljepote za djecu?Ma strašno!

Aynnah
Uvaženi član
Uvaženi član

Ženski Broj poruka : 4911
Pridružila/o se : 24.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od bub@mara taj Čet Mar 31, 2011 5:48 pm

Majke koje žive svoj život kroz decu i od njih prave rasplaze i emotivne nakaze. Neću dalje komentarisati,samo sam srećna što ovog cirkusa nema (još)kod nas....a čudim se kako njihovi psiholozi i stručnjaci dozvoljavaju sve to što se radi na deci,možda je to jedan od vidova zlostavljanja(konkretno, botoxirano dete)
avatar
bub@mara
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 1425
Pridružila/o se : 12.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Zvončica taj Čet Mar 31, 2011 9:44 pm

Ako je sad botoksira, kako li će ta devojčica da izgleda kad bude u tridesetim godinama?
avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od La scarpa taj Pet Apr 01, 2011 4:58 pm

Aynnah ::Žalosno je da jedna djevojčica od 8 godina ima ovakve želje.
A te majke,ako se uopšte tako mogu nazvati uništavaju djetinjstvo svojim djevojčicama,kojima će u budućnosti jedino ljepota predstavljati bit životnih vrijednosti.
Mislim,zašto uopće postoje natjecanja ljepote za djecu?Ma strašno!
Slazem se sasvim.Kako ih vaspitaju takve ce da budu kroz ceo zivot.Fizicka lepota nije najvaznija stvar kod jedne osobe.
avatar
La scarpa
Istraživač
Istraživač

Ženski Broj poruka : 235
Pridružila/o se : 30.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od bub@mara taj Sub Apr 02, 2011 12:38 am

La scarpa ::
Aynnah ::Žalosno je da jedna djevojčica od 8 godina ima ovakve želje.
A te majke,ako se uopšte tako mogu nazvati uništavaju djetinjstvo svojim djevojčicama,kojima će u budućnosti jedino ljepota predstavljati bit životnih vrijednosti.
Mislim,zašto uopće postoje natjecanja ljepote za djecu?Ma strašno!
Slazem se sasvim.Kako ih vaspitaju takve ce da budu kroz ceo zivot.Fizicka lepota nije najvaznija stvar kod jedne osobe.
Slažemo se,ali nije problem da to takmičenje postoji,samo je otišlo predaleko,predaleko!
avatar
bub@mara
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 1425
Pridružila/o se : 12.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Pet Apr 15, 2011 1:38 am

Oblikovanje i povećanje usana

Usne i struktura oko njih igraju važnu ulogu u izgledu lica. Male ili tanke usne kao i bore oko njih, mogu dovesti do neatraktivnog izgleda lica. Estetska hirurgija nudi nekoliko mogućnosti: dermoabrazija, hemijski piling, metoda hirurške korekcije, popunjavanje usana masnim tkivom i injekcijska terapija. Popunjavanje usana injekcijama ili sopstvenim masnim tkivom sve više se primenjuje u estetskom oblikovanju usana.
Proces starenja može dovesti do manjeg ili većeg boranja kože i smanjivanja usana, a povrede ili hirurški zahvati do grubih ožiljaka ili neravnina oko usana. Tanke i bezizražajne usne takođe su indikacije za njihovo estetsko oblikovanje. Ni predebele usne (pogotovo kod muškaraca) ne isključuju potrebu za estetskim korigovanjem. Nesrazmeran odnos između donjih i gornjih usana nakon povreda ili bolesti sa oštećenjem potkožnih struktura posebna su grupa indikacija za plastično-rekonstruktivni zahvat.
Postoje dve mogućnosti oblikovanja usana, estetski hirurški postupci i injekcijsko povećanje usana. Kada je prvi zahvat u pitanju, popularno je je nekoliko mogućnosti kao što su abrazija, hemijski piling i hirurške korekcije.

Abrazija je zapravo mehaničko brušenje kože, bora i ožiljaka oko usana i na bradi. Preporučljiva je i nakon liftinga, jer se takvom operacijom ne odstranjuju bore oko usana i na bradi. Posle takvog tretmana preporučuje se hospitalizacija u trajanju od 24 do 48 sati. Epitelizacija (stvaranje nove kože) nastaje za pet dana, kada se može nanositi šminka. U tom razdoblju vrši se prevencija upale, analgetici se daju po potrebi, a lokalno se nanose kreme ili obloge.

Hemijski piling je nanošenje hemijske supstance koja izaziva ljuštenje površinskog sloja kože. Primenjuje se kod stanja posle akni, kada postoje udubljenja u samoj koži. Ona daje dobre rezultate, ako je indikacija prava i ako je postupak ispravan.

Estetsko-hirurška korekcija usana omogućuje korekciju naslednih i stečenih deformacija kao i njihovo estetsko oblikovanje. Pre operacije na usnama se označavaju linije rezova koje određuju buduću visinu i debljinu usana. Nakon toga se pažljivom hirurškom tehnikom odstrani željeni deo kože. Hirurški postupak završava se postavljanjem posebnih flastera zbog zadržavanja novoformiranog položaja usana. Estetski zahvat korekcije usana izvodi se pod lokalnom anestezijom.
Prvih 24 do 48 sati stavljaju se obloge od leda, a sredstva protiv bolova daju se po potrebi. Sledećih 4 do 5dana mažu se samo kreme. Flasteri se skidaju trećeg dana, a šavovi nakon sedam dana. Vrlo retko može nastati podliv ili infekcija. Adekvatnom antibiotskom terapijom infekcija se brzo sanira, a podliv se resorbuje spontano ili se u retkim slučajevima odstranjuje hirurški.
Novi izgled vidljiv je odmah nakon operacije, a zadovoljstvo pacijenta je očigledno. Sedmog dana nakon operacije može se staviti šminka. Za tri nedelje neće se primećivati nikakvi ožiljci od operacije.
Na tržištu postoje brojni preparati za injekcijsko povećanje usana. Njihova primena je vrlo jednostavna i svakodnevnim obavezama klijenti se mogu vratiti odmah nakon tretmana. Pre primene takvog preparata, pacijent ga dobije na uvid. Komplikacije mogu nastati ako se javi alergijska reakcija na takav preparat.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Pet Apr 15, 2011 1:43 am

Kakvo je vase misljenje i stav po pitanju plasticne hirurgije?Ima li neko iskustva sa tim?Da li bi ste ikada otisle ''pod noz'' radi lepote?
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Pet Apr 15, 2011 1:45 am

Liposukcija

Za većinu su vežbanje, kao i zdrava ishrana veoma dosadan i naporan posao. Zbog toga sve više ljudi odlazi na liposukciju. Liposukcija je metoda kojom se pomoću negativnog pritiska (aspiracijom), trajno odstranjuje potkožno masno tkivo na onim mestima gde je došlo do njegova prekomernog nagomilavanja.
U tkivo koje želimo da odstranimo liposukcijom, prvo se infiltrira posebna tečnost koja ga razbije (hidroliposukcija). Zahvat se izvodi specijalnim iglama spojenim sa izvorom negativnog pritiska, koje na željeno mesto ulaze. Današnjim načinom života, uz prekomernu ishranu opterećenu nedovoljnom fizičkom aktivnošću i kretanjem, dolazi do jačeg nagomilavanja masnog tkiva. Naročito su tome podložni podbradak, gornji i donji deo stomaka, struk, spoljna i unutrašnja strana butina i koljena. Na ovim mestima nemoguće je postići zadovoljavajući rezultat dijetom, vežbom ili kozmetičkim tretmanom, već samo odstranjivanjem masnog tkiva metodom liposukcije. Upravo zbog toga ova operacija je sve češća u svetu, a gotovo da i nema dela tela sa kojeg se ovom metodom ne može uklanjati višak masnog tkiva (ruke, leđa, potkolenice, zadnjica). Na taj način postiže se zadovoljavajuća telesna figura. U principu, na tretiranim delovima tela više neće doći do ponovnog značajnijeg nagomilavanja masnog tkiva.

Preoperacijska priprema zavisi od anestezije u kojoj se zahvat izvodi, a odnosi se na laboratorijske analize krvi i urina i EKG-a. U zavisnosti od veličine oblasti koju nameravamo da tretiramo, operacija se može izvesti u lokalnoj anesteziji (manje površine) i totalnoj za donji deo tjela. Nakon hirurškog zahvata ostaje se u bolnici jedan dan. Potrebno je izbegavati veće fizičke napore nekoliko dana posle intervencije. Posle operacije treba nositi specijalni steznik dva meseca.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Pet Apr 15, 2011 1:46 am

Otoplastika- korekcija ušiju

Deformitet ušne školjke, odnosno njegov nepravilan položaj u donosu na glavu poznat je kao klempave uši. Oblik ušne školjke upotpunjuje opšti izgled glave i lica, pa zato klempave uši mogu da budu uzrok nezadovoljstva sopstvenim izgledom i uzrokom nastajanja kompleksa manje vrednosti. Ova korektnivna operacija može se izvesti već posle pete godine života.
Preeoperacijska obrada se odnosi na procenu zdravstvenog stanja pacijenta. Zahvat se izvodi obično ambulantno i u lokalno anesteziji, a po želji i u dogovoru sa anesteziologom može i u totalnoj. Nekoliko dana nakon operacije potrebno je nositi zavoj oko glave. Konci se sami resorbuju tokom desetak dana. Narednih mesec dana posle hirurškog zahvata preporučljivo je spavati sa sportskom trakom preko ušiju. Ožiljci su smešteni iza ušiju i skoro su nevidljivi.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Pet Apr 15, 2011 1:47 am

Rinoplastika operacija nosa

Celokupan izgled i lepota lica zavise od izgleda i lepote njegovih pojedinih delova. Baš nos zauzima središnje mesto u konfiguraciji lica, što je vrlo značajno za celokpuan utisak. Zato su estetske operacije nosa jedan od najčešćih zahvata u estetskoj hirurgiji.
Operacijom se rešavaju neprimerena veličina i oblik nosa, bilo da je stanje urođeno ili stečeno nekom povredom. Ukoliko je u pitanju otežano disanje kroz nos, i taj problem se može rešiti hirurškim zahvatom. Preoperativna priprema uključuje proveru zdravstvenog stanja laboratorijskim analizama krvi i urina, EKG-a i pregled anesteziologa. Operacija se izvodi u totalnoj ili lokalno anesteziji. Boravak u klinici uz medicinsku negu je 1 do 2 dana, odnosno do vađenja tampona iz nosa. Imobilizacija nosa (gips) nosi se oko nedelju dana posle operacije. Nakon skidanja imobilizacije nos će još uvek biti malo otečen, i na licu će se videti podlivi ispod očiju, što će proći u narednih nedelju do dve dana. Ožiljaka nakon hirurškog zahvata nema, odnosno sakriven je unutar samih nozdrva.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Pet Apr 15, 2011 1:49 am

Blefaroplastika korekcija očnih kapaka

Samim starenjem koža gubi elastičnost pa tako i kapci menjaju izgled. Dolazi do stvaranja, viška kože, nastaju bore, a često se povećavaju i masni jastučići koji kapcima daju izgled podbulosti.

Zahvatom blefaroplastike odstranjuje se višak kože i masnog tkiva kapaka, što licu odnosno očima daje novu svežinu. Oči izgledaju krupnije, pa je njihova prirodna lepota izraženija. Ova operacija spada u grupu estetskih zahvata za podmlađivanje. Priprema pre operacije obuhvata proveru zdravstvenog stanja, a operacija se obično izvodi u lokalnoj anesteziji. U sastav lokalnog anestetika dodaje se i vazokonstriktor (lek za skupljanje krvnih sudova), tako da je krvarenje minimalno, a samim tim i posleoperativni hematomi (krvni podlivi). Oporavak nakon operacije je od nekoliko sati do jednog dana i to u klinici. Konci se vade za 5 do 7 dana od hirurškog zahvata. Deset dana nakon zahvata, povlače se hematomi i nestaje otok. Ožiljak na kapku je skoro nevidljiv.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Pet Apr 15, 2011 1:50 am

Uklanjanje bora i ožiljaka- fejslifting

Fejslifting je estetska operacija podmlađivanja koja simbolizuje sve pozitivne strane estetske hirurgije. Koža lica izložena je svim atmosferskim uticajima, štetnim faktorima iz okoline i zato koža lica najbrže i stari. Dok su ostali delovi tela pokriveni odećom, lice je uvek direktno izloženo spoljnim uticajima. Tuga, radost, zabrinutost – ostavljaju trag u obliku mimičnih bora. Spoljni faktori nepovoljno deluju na elastičnost kože, a neke loše životne navike još više će ubrzati proces starenja.
Takvim zahvatom (face lift) odstranjuju se bore na čelu, licu i vratu, ožiljci od akni i drugih procesa, odnosno smanjuju se znakovi starenja. Face lift se ne preporučuje ženama pre 40. godine života, osim ako ne postoji opravdana potreba ili izričita želja pacijentkinje.
Za estetsku operaciju podmlađivanja lica potrebne su standardne analize krvi i urina, EKG i pregled interniste.

Estetski zahvat fejsliftinga najčešće se izvodi pod totalnom anestezijom. Operacija podmlađivanja lica traje od 1,5 do 3 sata. Najčešće se izvodi pomlađivanje lica i vrata, a ređe pomlađivanje čela, lica i vrata u istom operativnom toku. Estetska operacija zatezanja bora na licu, završavase postavljanjem elastičnog zavoja preko celog lica i glave.face_lifting
Dan nakon zahvata, lice se sterilno previje i postavi se kompresivni steznik. Kompresivni steznik treba nositi stalno još 24 sata nakon operacije, a nakon toga samo povremeno po danu i prilikom spavanja sledeće dve nedelje. Potkožno postavljeni šavovi vade se deset dana nakon operacije.
Ukoliko se jave komplikacije, uglavnom su male i zanemarive. Neke od njih su:
Rane komplikacije
1. Krvarenje
2. Infekcija kože i potkožnog tkiva
3. Grč živca na licu (nervus facijalisa)
Ako pacijent primeti bilo koji od ovih simptoma, treba se što pre javiti estetskom hirurgu kako bi se pristupilo lečenju nastale komplikacije.
Kasne komplikacije
1. Jako izraženi ožiljci i nejednakost lica.
- Rezultati su vidljivi odmah nakon operacije, ali su potrebna oko tri meseca da lice poprimi svoj konačni oblik i izgled.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 3 1, 2, 3  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu