Femme


Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu
Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Strana 2 od 3 Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Ići dole

Da li ste se podvrgnuli plastičnoj operaciji?

44% 44% 
[ 4 ]
0% 0% 
[ 0 ]
0% 0% 
[ 0 ]
11% 11% 
[ 1 ]
0% 0% 
[ 0 ]
0% 0% 
[ 0 ]
0% 0% 
[ 0 ]
44% 44% 
[ 4 ]
 
Ukupno Glasova : 9

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Pet Apr 15, 2011 1:53 am

Kad rezultati izostanu

Nakon operacije estetskom hirurgijom, pacijent nije uvek zadovoljan rezultatom. Pacijent će rezultat opisati kao neestetski, očigledan i neprirodan. I pored dobrog toka operacije (zahtev je izvršen, intervencija je prošla dobro, nije bilo postoperativnih komlikacija…) pacijent nije zadovoljan onim što vidi. Smatra de se ishod operacije razlikuje od onoga što je traženo na preoperativnim konsultacijama.
Utisak rezultata je pre svega subjektivan. Za neke pacijente je i najmanja korekcija uspeh, dok za druge rezultat mora da dostigne savršenstvo. U svakom slučaju, pacijent i hirurg zajedno određuju cilj operacije. Uzdajući se u doktora i unapred se radujući obećanim rezultatima, žena prihvata da se podvrgne estetskoj hirurgiji. Stoga, estetski hirurg treba da bude svestan svojih sposobnosti da realizuje traženu transformaciju.

Tehnički problem ili neadekvatna metoda

Ako je sve pripremljeno kako treba, neželjeni rezultat može biti posledica doktorove greške. Radi se ili o neadekvatnoj metodi ili o tehničkoj greški.

Greška metode: hirurg nije izabrao dobru strategiju. Nije upotrebio metodu koja odgovara određenom tipu korekcije koja se radi.

Tehnička greška: postoje dve mogućnosti: ili je hirurg upotrebio tehniku za koju se zna da nije efikasna, ili je izabrao uspešnu tehniku ali je došlo do greške tokom operacije. U većini slučajeva se radi o lekarevoj nespretnosti u manipulaciji instrumentima.
U slučaju greške pri izboru metode, treba se zapitati o dobronamernosti doktora, s obzirom da njegove greške ukazuju na nekompetentnost za posao hirurga.
U nekim ekstremnim slučajevima, hirurg se možda odlučio za lošu metodu, idući na sve ili ništa da odgovori na zahtev. Cilj mu je bio da operiše kakav god da je rezultat.
Ako vas zaista prati baksuzluk, strategijske i tehničke greške mogu nastati zajedno. One su uvek uzrok loših rezultata operacije.
Usled neljudskih i nepomirljivih odnosa između pacijenta i hirurga, odgovornost lekara je gotovo uvek dokazivana na sudu.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Pet Apr 15, 2011 1:55 am

Povećanje i oblikovanje zadnjice

Povećanje i oblikovanje zadnjice je estetski hirurški zahvat kojim se između dva sloja sedećih mišića postavljaju posebno dizajnirane silikonske proteze. Estetskom operacijom povećanja zadnjice bitno se ne menja oblik, ali se menja veličina i proporcije prema ostatku tela.

Osobe koje se podvrgavaju operaciji povećanja zadnjice moraju biti fizički zdrave i psihički stabilne zato što se ovakvim zahvatom bitno menja oblik tela. Operacija se može izvoditi u bilo kom životnom dobu, ali starije osobe moraju biti upoznate i sa nekim drugim mogućnostima oblikovanja zadnice kao što su lifting ili operacija podizanja zadnjice.

Za estetsku operaciju povećanja zadnjice potrebne su standardne analize krvi i urina, EKG i pregled interniste. Zatim sledi iscrtavanje mesta hirurškog reza, obavezno fotografisanje i pregled specijaliste anesteziologa. Estetsko povećanje zadnjice najčešće se izvodi u totalnoj anesteziji, a može i pod lokalnom.
Nakon uvođenja u anesteziju pacijent se postavlja u potrbušni položaj, nakon čega sledi hirurško pranje i, pokrivanje tela sterilnim hirurškim pokrivačem. Nakon operacije pacijentu se oblače specijalne elastične gaćice. Operacija traje oko 1 sat.
Prvo skidanje elastičnih gaćica je sledećeg jutra kada se i sterilno previje rana. Gaćice se sledećih nedelju dana nose stalno (osim za vreme tuširanja), a nakon toga dve nedelje samo preko dana. Šavovi se skidaju 10 dana nakon operacije. Dva meseca nakon operacije treba izbegavati jače fizičke napore i aktivno bavljenje sportom.
Nakon estetske operacije povećanja zadnjice novi izgled vidljiv je već nakon 24 sata kod prvog previjanja. Potrebno je da prođu tri meseca do konačnog izgleda zadnjice, a za to vreme prolaze svi podlivi i otoci, a telo se privikne na novu situaciju.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Pet Apr 15, 2011 2:00 am

Grudni implanti

Nezadovoljni ste veličinom vaših grudi? Ili ste očarani silikonskim grudima neke holivudske zvezde, pa ste odlučili da vašu korpicu A zamenite korpom B ili čak C?
A onda su neke glasine malo pokolebale vašu odlučnost: da li su implanti za grudi sigurni i da li možda povećavaju rizik za rak dojke? Razlučite tačno od netačnog…

Od početka loša reputacija

Da bi povaćali obim grudi žena, estetski hirurzi su pribegli metodi implanta za grudi. Ove proteze su najčešće od silikonskog gela, koji se lako oblikuje i prirodne je teksture. Već duže vreme, silikonski gel se smatra izazivačem mnogih bolesti: auto-imuni poremećaji, reumatski poremećaji, posebno reumatski poliartritis. Nekoliko istraživanja je skinulo krivicu sa silikona i odstranilo bilo kakvu sumnju. Isto tako se rizik od eksplozije silikonskog gela smatra minimalnim.
Ostala je još jedna nedoumica: da li implanti za grudi na duge staze uslovljavaju nastanak raka dojke?
Bez brige
Mnoge studije su već došle do rezultata da silikoni ni u koliko ne povećavaju rizik za nastanak raka dojke, a kamoli da ga izazivaju! Smatra se da žene koje nose protezu grudi ne predstavljaju rizičnu grupu. Ali, ovi zaključci su izvedeni na osnovu istraživanja koja su trajala najviše 10 do 15 godina.
Da bismo vas razuverili: jedno dansko istraživanje je pratilo oko 3 000 žena koje su ugradile implante između 1973. godine i 1995. godine. Ova studija je najduža koja je ikad sprovedena po ovom pitanju, sa trajanjem od 30 godina.
Rezultati su pokazali da nikakav dodatni rizik nije zabeležen kod žena koje nose protezu za grudi. Istraživači su čak primetili jedva značajno smanjenje tog rizika. Nije uočeno nikakvo povećanje za rizik od nastajanja nekog raka, osim za raka površinskog dela kože koji se može dovesti u vezu sa većim izlaganjem suncu. Da li to znači da žene koje nose grudnu protezu provode više vremena na suncu, pokazujućii svoje poprsje?
Dakle, zaključili smo da silikonski implanti ne povećavaju rizik od raka dojke. Takođe, ne smetaju tokom dojenja. Međutim, proteza ima uticaja na mamografiju, pa stoga žene treba da obaveste radiologa o tome kako bi se tehnika prilagodila.

Smatra se da proteza ima svoj vek trajanja koji se ne može precizno odrediti zbog komplikacija koje eventualno mogu da se dese. Komplikacije su sledeće:
* Kapsularna kontraktura (zgrčenost) ; pojava kapsule oko implanta dovodi do sasvim normalne reakcije organizma koji stvara neku vrstu membrane oko stranog tkiva da bi ga izolovao i da bi se zaštitio od njega. Ali u nekim slučajevima, ova membrana se širi i deblja i pravi končasti omotač, kapsularnu kontrakturu. Usled njene težine, može doći do bolova i komplikacija na estetskog planu, što zahteva novu intervenciju.
* Pukotina, izazvana jakim udarom ili starošću implanta. Gel može da ostane u končastom omotu koji okružuje implant (u tom slučaju nema simptoma) ili da izađe iz njega, što dovodi do reakcije oragnizma na strano telo koje se manifestuju stvaranjem nodula (čvorova), a ponekad i zapaljenjem ganglija. U slučaju simptomatične pukotine, implant se vadi i menja hirurškim putem.
* Pojava nabora ili talasa može jednako da se pojavi kod prenapunjenih proteza glatkim gelom. Ova komplikacija izaziva prerano trošenje implanta, pa dakle i njegovo pucanje.

Žena koja je ugradila grudne implante može da očekuje da će u životu imati i druge intervencije kako bi “popravljala” grudi, odnosno održavala implant. Svaka žena bi trebalo da ide na kontrolu, prvo posle 3 meseca, a onda posle godinu dana. U sličaju komplikacije, sumnji ili trauma, kontrola je neophodna na svakih 5 godina.
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Boni taj Pet Apr 15, 2011 2:34 pm

iskreno nemam nista protiv,kod sebe ne bih jos uvek nista menjala,ali ko nije zadovoljan svojim izgledom zasto da ne! Jedino ne volim da vidim kada preteraju sa 'pumpanjem'.
avatar
Boni
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Zvončica taj Pet Apr 15, 2011 2:51 pm

Išla bih, ali ja sam kukavica.

Mada ko zna...možda i odem jednog dana...
avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Femme taj Ned Apr 17, 2011 2:23 am


Podržavam korekcije nosa, ušiju, čak i usana, ako će to da vrati samopouzdanje osobi.
Postoje toliko lepih duša i kvalitetnih osoba, zarobljene u ružnom telu i licu, što mislim da je šteta.

A što reče Boni, ove što izgube kompas i postanu zavisni od estetske hirurgije, ne razumem.

Verujem da većina najlepših žena sveta, je bila podvrgnuta bar jednom zahvatu estetske hirurgije.
avatar
Femme
...

Ženski Broj poruka : 5409
Pridružila/o se : 06.03.2010

http://femme.forum0.net

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Ned Apr 17, 2011 11:34 am

eto,ja npr mislim da njenim usnama nista nije falilo prethodno.
mada vidim da nije stala na tome,tu je i korekcija nosa i jagodica
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Femme taj Ned Apr 17, 2011 11:39 amDa, nos je sređen, skraćen frh nosa, pa i usne, da, a mislim da je malo i ožiljke počistila.
Po mom mišljenju, sad deluje prefinjenije.


avatar
Femme
...

Ženski Broj poruka : 5409
Pridružila/o se : 06.03.2010

http://femme.forum0.net

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Boni taj Ned Apr 17, 2011 5:11 pm

Nije joj nista falilo usnama,mada su i ovako popunjene bas lepe,svidja mi se-tako da sto da ne!
Mada je i ove oziljke skinula ili je to samo dobra sminka!?
avatar
Boni
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Shade taj Ned Apr 17, 2011 7:21 pmJa mislim da je ožiljke odstranila.
A usne? Ništa ni njenim nije falilo. Ali ... dobro, bože moj..

avatar
Shade
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Boni taj Pon Apr 18, 2011 12:25 amE njemu stvarno nije bila potrebna operacija,bio je prelep i to bas! ali on je hteo 'muzevniju' facu...koliko je uspeo vidi se! Greota-bas lep covek!
avatar
Boni
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Khallu taj Pon Apr 18, 2011 12:27 am

ovo je uzas jedan.lep ali i mlad bio,ko zna na sta bi licio sada svakako
ali ovo sada je jezivo
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Shade taj Pon Apr 18, 2011 12:28 amHm, da. Negde sam pronašla desetak najgorih ishoda plastične hirurgije, fotografije slavnih, naravno.

Primetila sam da su neke dame takođe otečene u licu. Šta se tu dogodi, pa stvarno izgledaju što kaže ivonka ko da ih osice izujedale. Pogledaj mu lice.


avatar
Shade
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 10711
Pridružila/o se : 13.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Boni taj Pon Apr 18, 2011 12:33 am

Zatezu ta lica ko ludi.strasnooo!
avatar
Boni
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 9008
Pridružila/o se : 29.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Ozloglašeni silikoni su istorija - stiže "Prirodno povećanje grudi"!

Počalji od Zvončica taj Pon Sep 05, 2011 8:07 pm

Ako imate višak kilograma, sigurno ste već puno
puta pomislili da bi bilo odlično kad biste mogli da date svoj višak
mršavom prijatelju.

Verovatno ste, gledajući se u ogledalo, više puta pomislili kako bi bilo
odlično kad bi višak sa stomaka mogao da se preseli jednostavno na npr.
mršave noge ili još bolje, višak sa zadnjice na grudi koje nisu baš
reprezentativne po veličini. E pa to će uskoro napokon biti moguće.


Reč je o metodi "Natural Breast Enhancement" koja će
ozloglašene silikone poslati u istoriju, jer će znatno manje opasna
procedura umesto silikona u grudi ugrađivati masno tkivo koje će uzeti s
mesta na kojima ih imate previše. Metoda je već postala popularna i
bolja je od silikona iz više razloga.


Silikoni su baloni napunjeni slanom vodom, ali za njih
je potrebna vrlo ozbiljna hirurška operacija koja nosi rizike infekcija,
a umeci mogu da počnu da cure. Takođe u poslednje vreme silikoni se
povezuju i s mogućnošću dobijanja limfoma. Isto tako, oni nisu trajno
rešenje jer je kroz deset godina najverovatnije potrebno uraditi
rekonstrukciju.


Na novi način lekari prenose masti s dela tela gde ga
ima viška. Mast se uzima liposukcijom, a rezultati su odlični. Verovali
ili ne, nema negativnih posledica za fizičko zdravlje jer ne postoji
rizik odbacivanja stranog tela već se radi o vašoj masti na mestu koje
želite. Ova procedura se, što je još bolje, može uraditi i na mršavim
ženama.


Dakle, za one koji još uvek lepotu tela stavljaju ispred lepote duha, pronađeno je manje opasno rešenje od silikona.


izvoravatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od ivonka taj Pon Sep 05, 2011 10:02 pm

Ja na zalost svoje salo nemam gde ubrizgati, posto imam svuda viska.
avatar
ivonka
Elita
Elita

Broj poruka : 2897
Pridružila/o se : 05.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od hope taj Uto Sep 06, 2011 12:29 am

Nemam nista protiv ovakvih intervencija, ali se nijednoj ne bih podvrgla. Bar za sada.
avatar
hope
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 3180
Pridružila/o se : 12.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Zvončica taj Uto Sep 06, 2011 12:30 am

Ja nemam dovoljno sala za grudi.
avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od hope taj Uto Sep 06, 2011 12:33 am

Da se razumemo, daleko sam ja od savrsenog. Samo, nisu te intervencije za mene.
avatar
hope
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 3180
Pridružila/o se : 12.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Zvončica taj Uto Sep 06, 2011 12:44 am

Kukavica sam, pa ne bih baš da idem "pod nož".
avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od hope taj Uto Sep 06, 2011 12:44 am

Rocket Queen ::Kukavica sam, pa ne bih baš da idem "pod nož".

Misli mi citas!
avatar
hope
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 3180
Pridružila/o se : 12.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Femme taj Uto Sep 06, 2011 12:46 am
Prestanite da četujete.
Hvala.
avatar
Femme
...

Ženski Broj poruka : 5409
Pridružila/o se : 06.03.2010

http://femme.forum0.net

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Lollipop taj Uto Sep 20, 2011 9:05 pm

ja imam dovoljno sala na dupetu i butinama da bih mogla uraditi jednu dobru 6.Samo sam previse strasljiva,tako da ce to pricekati ili se nece nikad ni desiti
avatar
Lollipop
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 3149
Pridružila/o se : 18.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Zvončica taj Sre Sep 21, 2011 12:19 am

Ja jedino da skinem ovo malo salca sa stomaka, ali promena verovatno ne bi bila mnogo vidljiva, jer nemam dovoljno sala. A ne bih da uzimam sa zadnjice.
avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Milla taj Ned Sep 25, 2011 12:27 am

Ja sam pristalica estetske hirurgije kod ljudi koji imaju komplekse zbog svog izgleda. Ali bih ih prvo poslala kod psihologa, da komplekse pokusaju da rese radom na psihi. Svi smo mi razliciti, savrseno nesavrseni, smatram da tako treba i da ostane. Koliko je ovo uzelo maha, uskoro cemo svi biti isti i necemo se prepoznavati na ulicama .
avatar
Milla
Elita
Elita

Ženski Broj poruka : 1032
Pridružila/o se : 04.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Plastična hirurgija, botoks, ugradnja silikona

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 3 Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu