Femme

Dobrodošli

Ako već niste registrovani, registrujte se, nakon registracije se morate prijaviti, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana.

Prijatan boravak na Femme forumu

Meryl Streep

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Meryl Streep

Počalji od Veca taj Pet Dec 03, 2010 7:20 am

Moja omiljena glumica

Meril Strip

22 Juni 1949, Summit, New Jersey, USA

Meri Luiza Strip (Mary Louise Streep) rođena je 22. juna 1949. godine u Nju Džerziju. Ona sama tvrdi da je glumačku karijeru započela početkom srednje škole, kada se ofarbala u plavo, zamenila naočari za sočiva i preko noći postala jedna od najlepših čirlidersica.

Prve uloge imala je u školskom pozorištu u srednjoj školi. U ovim ulogama pokazala je veliki talenat i - zahvaljujući zalaganju školskih profesora, koji su bili opčinjeni njenom glumom - dobila je trogodišnju stipendiju Yale univerziteta, na kom je 1975. godine diplomirala glumu.

Posle diplomiranja, preselila se u Njujork, gde je postala član jednog privatnog pozorišta. Već 1976. godine dobila je prestižnu američku pozorišnu Toni nagradu, koja joj je otvorila vrata Holivuda.

Ulogom u filmu "Lovac na jelene" iz 1978. godine postigla je ogroman uspeh, koji ju je svrstao u mlade holivudske glumice sa najvećom perspektivom. Za ovaj film dobila je i prvu od 12 nominacija za Oskara tokom svoje karijere (ona je jedina glumica, pored Ketrin Hepbern, sa ovolikim brojem nominacija za Oskara u Holivudu). Iste godine, imala je težak period u privatnom životu, s obzirom na smrt svog verenika Džona, koji je umro od raka kostiju.

Godine 1979. snima film "Kramer vs. Kramer", u kom se, unoseći u ulogu i iskustava iz sopstvenog života, identifikovala sa likom iz filma. Ova uloga donela joj je prvog Oskara u karijeri. Već posle tri godine, dobija glavnu ulogu u filmu "Sofijin izbor", za koju dobija još jednog Oskara. Posle ovog filma, Meril Strip je u Holivudu postala simbol žene koja u najtežim trenucima donosi prave odluke.

Do danas je imala velike uspehe ulogama u filmovima "Kuća duhova", "The River Wild" i "Mostovi okruga Medison". Bila je jedna od prvih glumica koje su označile dominaciju ženskih uloga u Holivudu. Poslednjih godina istakla se ulogama u filmovima "Pre ili kasnije" i "Marvinova soba".

Udala se za vajara Dona Gamera 1978. godine, sa kojim živi i danas i ima četvoro dece.

Veca
Urednica Elite
Urednica Elite

Ženski Broj poruka: 6404
Pridružila/o se: 18.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Meryl Streep

Počalji od Džozi taj Pet Dec 03, 2010 7:20 pm

Holivudska zvezda Meril Strip (Meryl Streep) dobiće nagradu za životno delo na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Rimu, čijim će žirijem predsedavati češki reditelj Miloš Forman.

Dvostruka oskarovka dobiće nagradu Zlatni Mark Aurelio, koja je prošle godine dodeljena njenom kolegi Al Paćinu.

Meril Strip je glumica sa najviše nominacija za Oskara u istoriji nagrade Američke filmske akademije.

Oskara je dobila za “Kramer protiv Kramera” 1980. i “Sofijin izbor” tri godine kasnije.

S Formanom je sarađivala, ali ne kao sa rediteljem, već kao glumcem u njenoj komediji “Heartburn” iz 1986. godine, u kojoj je imao sporednu ulogu.

Džozi
Istraživač
Istraživač

Ženski Broj poruka: 164
Pridružila/o se: 15.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Džozi taj Pet Dec 03, 2010 7:21 pm

Džozi
Istraživač
Istraživač

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Džozi taj Pet Dec 03, 2010 7:24 pm

Džozi
Istraživač
Istraživač

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Veca taj Pet Dec 10, 2010 8:54 am

Veca
Urednica Elite
Urednica Elite

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shade taj Pet Dec 10, 2010 1:29 pm

Ja obožavam ovu ženu.

Shade
Elita
Elita

Ženski Broj poruka: 7851
Pridružila/o se: 13.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Holly taj Sre Jan 19, 2011 10:28 pm

Holly
Elita
Elita

Ženski Broj poruka: 2050

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Boni taj Sre Apr 27, 2011 7:50 pm

Zena izgleda boli glava!

Boni
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka: 6958
Pridružila/o se: 29.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ivonka taj Sre Apr 27, 2011 10:03 pm

Obozavam je, to je moja najomiljenija glumica, drago mi je da ste je se setili. Ja sam mislila da sam malo demode sa njom, ja u principu vise volim glumce njene generacije. Ovo danas sa tim anoreksicnim telima, napucanim ustima i grudima mi se ne dopada. Naravno cast izuzecima.

ivonka
Elita
Elita

Ženski Broj poruka: 1899
Pridružila/o se: 05.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Veca taj Pon Feb 27, 2012 10:35 pm

Meril je dobila svog trećeg Oskara, sada za ulogu Margaret Tačer u filmu Čelična ledi.
Kao i sve ostale, i ovu ulogu je odigrala maestralno.

Veca
Urednica Elite
Urednica Elite

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zelenooka taj Uto Feb 28, 2012 8:14 am

Od kada sam je prvi put videla , ona je za mene žena nad ženama.
Obožavam je. Volim njene filmove, volim da je vidim na slici. Ma žena je vrh, stvarno.Prirodna, divna, dama, veliki umetnik i majka četvoro dece. Obožavam je.

zelenooka
Elita
Elita

Ženski Broj poruka: 390
Pridružila/o se: 28.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu