Ljubav i mržnja
Strana 1 od 4 • Delite •
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4 
Ljubav i mržnja
''Tanka je granica od ljubavi do mrznje''...
Da li je to tacno po vasem misljenju?
Ili mislite da ne mozemo da odemo sa osecanjima iz jedne krajnosti u drugu, da mrzimo nekoga koga smo voleli?
Sta je jace:osecaj ljubavi ili osecaj mrznje?
Re: Ljubav i mržnja
Kod mene ume da bude previše strasti u nekim vezama, odnosima.
U stvari, ako se cela unesem u nešto, i budem li povrđena, hmm ne garantujem za posledice.
Umem da budem vrlo drska i da uzvratim tri puta jači udarac od meni nanetog, ali ne mrzim.
Zločin je mrziti devojku koju si jednom voleo; takav završetak priliči divljačkim duhovima.
Dovoljno je biti ravnodušan: onaj ko mržnjom završava ljubav ili još voli, ili ce mu biti teško prekinuti.
Ovidije

Shade- Elita

-
Broj poruka: 7851
Pridružila/o se: 13.11.2010
poslije ljubavi kod mene bi nastupila praznina, nikako mržnja...ne bih mogla da mrzim nekoga s kim sam dijelila neke lijepe trenutke nikako...

Veca- Urednica Elite

-
Broj poruka: 6404
Pridružila/o se: 18.11.2010
Tačno veco, može biti strasti, pa i neka uvreda, ali mrzeti,
to je opasno osećanje koje ništa dobro doneti ne može.
to je opasno osećanje koje ništa dobro doneti ne može.
Setih se ovog Dučićevog citata,
koji mislim da nam racionalno obrazlaže šta u nama u stvari stvara mržnju.
Svaka mržnja je strah ili zavist. Čovek odista hrabar ne mrzi nego prezire.
U osećanju mržnje ima uniženja za nas same, a u preziranju ima ponosa i uverenja da smo bolji i viši od onoga koga preziremo, i da možemo bez njega
i da smemo protiv njega!
Kad malo bolje razmislim, toliko istine u samo tri rečenice.
Šta mislite vi o ovome što Dučić govori?

Shade- Elita

-
Khallu ja se unapred izvinjavam ne zelim da kvarim temu evo moje definicije LJUBAVI I MRZNJE.
izvinjavam se nadam se da se ne ljutite sto sam ubacio ovaj post.unapred zahvalan ja tj ABA
izvinjavam se nadam se da se ne ljutite sto sam ubacio ovaj post.unapred zahvalan ja tj ABA

ABA- Napreduje

-
Broj poruka: 802
Pridružila/o se: 16.11.2010
Ono sto je rekao Ovidije moja je mantra kada ljubavi nestane, ma iz kog razloga....ja sam ravnodušna i čak mislim da je to nekako...pogubnije od mržnje, jer mržnja znači da ti je ipak negdje duboko u tebi žao što si izgubio tu osobu, možda je na neki način još i voliš i istovremeno mrziš a ravnodušnost je...potpuni kraj emocije prema nekome.

Nina- Elita

-
Broj poruka: 1085
Pridružila/o se: 15.11.2010
Jeste medi, jer ravnodušnost nas nekako parališe, umrtvi, tu počinje odsustvo osećaja koji nas pokreću. Bila to ljubav ili mržnja. U skladu sa tim, čim nastupi ravnodušnost prema nekome ili nečemu i prestane želja za borbom, tu ne postoji ništa više što bi nas vezivalo za pomenuto.
Na kraju nećemo pamtiti reči naših neprijatelja, već ćutanje naših prijatelja. Uvek je pravo vreme da se uradi ono što je ispravno. Mrak ne može proterati mrak; samo svetlo to može. Mržnja ne može proterati mržnju; samo ljubav to može.
Martin Luter King

Shade- Elita

-
Kada mrzim,oduzimam sebi nešto. Kada volim, postajem bogatiji za ono što volim.
FRIDRIH SILER
Neverovatno koliko istine u ovoj rečenici.
Stoga, ne želim sebi ništa da oduzimam, hoću da budem bogata.
Hoću da me ispunjavaju lepe emocije.
Tanka je linija između ljubavi i mržnje, mada ja sam više za prezir.

Zvončica- Urednica

-
Broj poruka: 7038
Pridružila/o se: 14.03.2011
meni najbolje legne ravnodusnost posle ljubavi,a sa mrznjom i prezirom ne umem da se nosim
Strana 1 od 4 • 1, 2, 3, 4 
Strana 1 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu