Elektronska cigareta
Strana 1 od 3 • Delite •
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3 
Elektronska cigareta
Elektronska cigareta, e-cigareta (engl. electronic cigarette, e-cigarette, personal vaporizer), je metalne cevčica napravljena od nerđajućeg čelika, koja po svom izgledu podseća na pravu cigaretu, a sastoji se od komore za čuvanje tečnog nikotina u raznim koncentracijama, i izvora napajanja energijom ili dopunjive baterije. Pušači iz nje udišu isparenja ali je ne pale, kao što se to čini sa pravom cigaretom, jer ona ne proizvodi dim pa je neki pušači koriste da bi izbegli zabranu pušenja na javnim mestima. Umesto klasičnog dima, pušači iz nje udišu fina isparenja koje proizvodi grejno telo zagrevanjem posude sa vodenim rastvorom nikotina različite koncentracije u njoj.

Elektronsku cigaretu je prvi patentirao i proizveo Lik Hun (Lik Hun) iz korporacije Ruijan (Ruyan) 2004. u Kini. U aprilu 2006., elektronsku cigaretu je u Evropi, zvanično pretstavila kinska kompanija „SBT Ruijan“, na Promotivnoj konferenciji u Austriji. Cigareta je u početku prodavana uglavnom preko interneta i drugih ilegalnih kanala u zemljama kao što su Brazil, Britanija, Kanada i Izrael. Njihova popularnost je naglo porasla uprkos nepostojanju regulative i neodobravanja za upotrebu ovog proizvoda od SZO, sve dok se on zvanično ne ispita na neškodljivost za višegodišnju upotrebu.
Prodavci elektronsku cigaretu obično opisuju kao sredstvo koje pušačima pomaže u odvikavanju od pušenja i oslobađanje zavisnost od duvana. Neki su čak otišli toliko daleko da u svojim reklamama koriste nezakonito ime ili logo Svetske zdravstvene organizacije na svojim pakovanjima ili vebsajtovima, lažno navodeći zvanično priznanje i ne imenujući nikoga.
Evropski stav
Nakon uvođenja u promet, ovaj proizvod je adaptiran za evropsko tržište i posebno za tržište u Velikoj Britaniji kao „elektronska cigareta“. U 2007., novinar Rojtersa je posetio proizvođača „SBT Ruijan“ u Pekingu, kako bi skrenuo pažnju medija na ovu tehnologiju.
Prema Matt Salmon-u, predsedniku nedavno osnovane Asocijacije za elektronske cigarete, ukupan broj korisnika elektronskih cigareta procenjen je na 300.000 u oktobru 2009, na osnovu rezultata sprovedene ankete. Po mišljenju Matt Salmon-a, stvarni broj korisnika je znatno veći od ove cifre.
Više o ovim cigaretama, možete saznati klikom na donji link.
Izvor - wikipedia
Koliko vidim i kod nas postaju hit.
Šta mislite o ovim cigaretama?
Po vašem mišljenju da li bi mogla e-cigareta da zameni pravu?
Imate li želju da probate ove cigarete?

Shade- Elita

-
Broj poruka: 7851
Pridružila/o se: 13.11.2010
Re: Elektronska cigareta
Ovo je dobro za one koji pokusavaju da se odviknu od pusenja.
Jedino ne znam koja je cena tih cigareta,ali verujem da nije mala.
Ja bih probala tu elektronsku cigaretu.
Je l` zna neko gde ima da se kupe i koliko kostaju?

Holly- Elita

-
Broj poruka: 2050
Pridružila/o se: 15.11.2010
ja sam na nekom bosanskom sajtu videla o cemu se radi,cena je oko 40 evra.
sta mislim?pa ipak je ovo 21.vek,nista nas ne moze iznenaditi :s:
sta mislim?pa ipak je ovo 21.vek,nista nas ne moze iznenaditi :s:
Da, da, ali, da li bi probala, mislim ... misliš li da bi mogla da zameni onaj užitak prave cigarete?
ja bih volela da probam u svakom slucaju.
mislim da nisam preterani zavisnik od cigara uopste,necu bas reci od nikotina...
vecina onih koje popusim mi i ne prijaju bas,radim to iz ciste dosade,priznam.
mislim da nisam preterani zavisnik od cigara uopste,necu bas reci od nikotina...
vecina onih koje popusim mi i ne prijaju bas,radim to iz ciste dosade,priznam.
Hm, zna li neko koliko koštaju e-cigarete?

Shade- Elita

-
ja rekoh vec da sam na sajtu videla da je oko 40 evra
pokusacu da nadjem taj link
pokusacu da nadjem taj link
Dobro, bilo bi lepo da postaviš ako nađeš. Ovako se više ne može, mislim sa ovim pravim cigaretama.

Shade- Elita

-
haha,u pravu si
rekoh da je neki bosanski,za sad jedino takvu informaciju imam
LINK
Hvala Khallu, čoveče, ovo je kao kupovina mobilnog telefona:
1 x bijela automatska punjiva baterija
1 x raspršivač (atomizer)
220v punjač za baterije/kutija za nošenje
5 punjenja (refilla)
Upute za korištenje
Garantni list

Shade- Elita

-
Naravno da javljam. Samo, nešto mislim.. da ja neću imati živaca za tako nešto.

Shade- Elita

-
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3 
Strana 1 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu