Suze
Strana 1 od 5 • Delite •
Strana 1 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5 
Suze
O, samo to ne..
Prkoseći zakonu gravitacije, u njenom oku je blistala malena suza, a onda se ipak otkinula i nestala putujući kraj nosića. Znam, more je potopilo Atlantidu, i, krckajući stene kao lešnike, išaralo lokalnu planetu. Brzaci lome turbine, a mutne velike reke nakrive šešir, pa potope Kinu i Indiju kao veliki veš. I nikom ništa.
Ali, suza je kraljica. Suza je najmoćnija vodena sila.
Trudeći se da to ne deluje nervozno, lupkao sam neki takt, pokušavajuci nezrelo da privucem njenu pažnju.
Neuspešno.
Ne znam kada je počela da me gleda, ali nije prestala ni kada sam podigao glavu i pogledao je ravno u oči.
Oni koji su nekad uspeli da vrate osmeh na lice na kom još ima tragova suza, znaju kako je to dobar osećaj.
Đordje Balašević
Plačete li često?
Dozvoljavte li da drugi vide vaše suze? Kad i u kojim situacijama? U kojim ne?
Kako doživljavate osobe koje se rasplaču javno?
Imate li razumevanja za takve osobe? Kad i u kojim situacijama? U kojim ne?
Mislite li da su suze zdrave ili da su samo odraz slabića?
Re: Suze
ne znam da li placem bas cesto.cini mi se da cesce placem kad sam besna nego kad sam tuzna.
postoje i situacije kada suze ne mogu da sakrijem,prosto sam takva.trudim se da se uzdrzim jedino pred onim ko to u tom trenutku ne zasluzuje,jer ih smatram vrhuncem svojih najiskrenijih emocija.
postoje i situacije kada suze ne mogu da sakrijem,prosto sam takva.trudim se da se uzdrzim jedino pred onim ko to u tom trenutku ne zasluzuje,jer ih smatram vrhuncem svojih najiskrenijih emocija.
раније сам плакала много, сада само кад ми је баш, баш тешко, некако као да сам потрошила све сузе...

Veca- Urednica Elite

-
Broj poruka: 6404
Pridružila/o se: 18.11.2010
Ja sam osoba koja trpi sve u sebi,a kazu da to ne valja.
Izbegavam da placem pred drugima,obicno to radim kad sam sama.
Placem kad sam povredjena od strane neke druge osobe,kad mi je neko iz porodice bolestan,ili kad se setim svog deke.
Takodje znam da zaplacem i kad gledam neki tuzan film. Naravno,suze skrivam jer ne zelim da ih niko vidi.
Izbegavam da placem pred drugima,obicno to radim kad sam sama.
Placem kad sam povredjena od strane neke druge osobe,kad mi je neko iz porodice bolestan,ili kad se setim svog deke.
Takodje znam da zaplacem i kad gledam neki tuzan film. Naravno,suze skrivam jer ne zelim da ih niko vidi.

Holly- Elita

-
Broj poruka: 2050
Pridružila/o se: 15.11.2010
Khallu ::ne znam da li placem bas cesto.cini mi se da cesce placem kad sam besna nego kad sam tuzna.
da nisam takva ne bih citirala . umem da zaplačem i na dobar film,znači sve što može da izazove takvu emociju u meni,pa čak i od sreće mi zasuze oči,ali to se duuugo nije desilo.

bub@mara- Elita

-
Broj poruka: 1244
Pridružila/o se: 12.12.2010
Često plačem i to me baš nervira. Mada, možda to i nije toliko loše-praznim se na neki način.

Zvončica- Urednica

-
Broj poruka: 7038
Pridružila/o se: 14.03.2011
Da je sreće pa da mogu da se isplačem ko čovek.
Ne sećam se kad sam plakala.
Jesam skoro, bila sam ganuta rečima jedne meni veoma drage osobe.
Možda bi trebalo da pogledam neki dobar film, ne bi li on pokrenuo ono što dugo potiskam u sebi.
Suze su zdrave.

Shade- Elita

-
Broj poruka: 7851
Pridružila/o se: 13.11.2010
Ja sam bogami skoro, ne plakala nego se gusila od placa, to je bilo u sredu kada su mi malu ostavili u bolnici. Sto sam starija to nekako lakse zaplacem, ali ne pripisujem to nekoj povecanoj senzibilnosti nego mislim da sam pogubila zivce.

ivonka- Elita

-
Broj poruka: 1899
Pridružila/o se: 05.03.2011
Eh, a ja sam se nekako paralizovala. Stvarno. Osećam ja želju da zaplačem, zastane mi u grlu, često me gane neka lepa reč, ali ni približno kao ranije.
Jedino me dobre ili ne daj loše stvari u vezi sa mojim detetom mogu rasplakati.
Skoro sam bila na ivici suza kad mi je jedna osoba saopštila da joj se on dopada kao osoba, odnosno, da je shvatila kakav je on u stvari osoba.
I zastalo mi je u grlu, ali sam okrenula razgovor u sasvim drugom smeru.
Takođe mi je skoro neko rekao da sam žena kamenog srca.
Ali mislim da se to više odnosilo na moju nepokolebljivost u nekim stavovima, nego na bezosećajnost.

Shade- Elita

-
Broj poruka: 7851
Pridružila/o se: 13.11.2010
Cesto placem. Ali iskljucivo sama sa sobom. Mogu me rasplakat cak i sopstvene misli, lose, ali i dobre stvari koje mi se dese, sjecanja...ne smatram se slabom radi suza ali ih ne pokazujem drugima.

Nina- Elita

-
Broj poruka: 1085
Pridružila/o se: 15.11.2010
Mene i najmanja sitnica moze da rasplace.Stalno placem.Ne placem pred drugima,nekad pred mojim suprugom ali i to je retko.

La scarpa- Istraživač

-
Broj poruka: 235
Pridružila/o se: 30.01.2011
Placem cesto...nije me nikada bila sramota suza...isplacem se,ispraznim i krenem dalje...sto bi rekli... 'Suze su okej.'

Boni- Počasni član

-
Broj poruka: 6958
Pridružila/o se: 29.03.2011
Strana 1 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5 
Strana 1 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu