Femme


Dobrodošli

Ako već niste registrovani, učinite to, jer samo tako ćete moći da se družite sa
nama i koristite sve pogodnosti člana, veći broj tema je dostupan samo registrovanim korisnicima.
Ukoliko ne budete aktivni deset dana od dana registracije, vaš nalog će biti trajno ukinut.

Prijatan boravak na Femme forumu








Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od Veca taj Sre Maj 16, 2012 7:11 pm

koliko povećani Khallu?












avatar
Veca
Urednica Elite
Urednica Elite

Ženski Broj poruka : 12720
Pridružila/o se : 18.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od Khallu taj Uto Dec 11, 2012 3:08 pm

odmah ja na ovu temu cim dobijem rezultate iz laboratorije
Zvoncice,treba mi tvoja pomoc.
pored ostalog,naznaceno mi je da je serum blago ikterican(sa sve uzvicnikom,koji me i najvise plasi).sta bi to trebalo da znaci?












It is our duty to beautify the world
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od Khallu taj Uto Dec 11, 2012 7:34 pm

nadjoh napokon,ceo dan razmisljam o tome:
Serum može biti ikteričan usled povećanih vrednosti bilirubina.

Bilirubin ukupni -Normalan:1,1-18,8 umol/l
• Povišene vrednosti se javljaju kod oštećenja jetre i opstrukcije žučnih puteva.
moj je 20,5.
e pa super,sad imam citavu novu temu za razmisljanje
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od Zvončica taj Čet Dec 13, 2012 4:25 am

Nije ti mnogo povišen Khallu. Jel piješ možda neke lekove? Imaš li problema sa žučnom kesom? Jesi li možda bila prehlađena u skorije vreme?
avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od Khallu taj Čet Dec 13, 2012 1:56 pm

nista od toga.nisam prehladjena,ne pijem lekove i nisam imala nikakve smetnje do sada.mozda imam a da ne znam
kakvi su problemi vezani za zucnu kesu?












It is our duty to beautify the world
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od ivonka taj Čet Dec 13, 2012 5:23 pm

Khalu meni su na rutinskom ultrazvuku abdomena, koji sam radila preventivno otkrili da imam kamenje u zucnoj kesi, nisam imala nikakve tegobe. Zucnu koliku sam dobila tek nakon dve godine posle Uskrsa i to od velike kolicine jaja. Tada sam resila da idem na operaciju. Bilirubin mi je isto bio povisen i moji kamencici su bili bilirubinski. Tek sam tada saznala da postoje dve vrste kamena u zuci- holesterolski i bilirubinski. Svi koji su se taj dan operisali su imali lepe sarene kamencice samo moji su bili kao ugalj. Ti holesterolski su valjda cesci.
avatar
ivonka
Elita
Elita

Broj poruka : 2896
Pridružila/o se : 05.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od Khallu taj Čet Dec 13, 2012 9:20 pm

ajoj ivonka.pa secam se te tvoje situacije.
kad malo dodjem sebi nakon tvog posta,mozda cu nesto i povezati.znas da je kod mene i holesterol kritican.e,sad mi stvarno nije svejedno.
reci mi samo koliki je bio bilirubin kod tebe?












It is our duty to beautify the world
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od Zvončica taj Čet Dec 13, 2012 10:50 pm

Nemoj da paničiš. I meni je jednom bilirubin bio oko 20-21, pa mi ništa nije bilo.
avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od Khallu taj Čet Dec 13, 2012 10:58 pm

pa zbog cega se to onda desava,na sta ukazuje?mozda zbog povecanog holesterola?
i reci mi kakvi simptoi mogu biti vezani za zuc(gde se ta kesa uopste nalazi? )












It is our duty to beautify the world
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od ivonka taj Čet Dec 13, 2012 11:23 pm

Khallu ::ajoj ivonka.pa secam se te tvoje situacije.
kad malo dodjem sebi nakon tvog posta,mozda cu nesto i povezati.znas da je kod mene i holesterol kritican.e,sad mi stvarno nije svejedno.
reci mi samo koliki je bio bilirubin kod tebe?

Koliki je bio bilirubin nemam pojma, ja nalaze posle izvesnog vremena bacam, samo sam se setila da je bio povecan. Zucna kesa ti je desno ispod rebara. Nemoj da panicis, ne mora biti nista ozbiljno. Cak i da jeste, kamenje se ne mora odmah operisati, ja sam imala polip pa sam zbog toga operisala.
avatar
ivonka
Elita
Elita

Broj poruka : 2896
Pridružila/o se : 05.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od Zvončica taj Pon Dec 17, 2012 2:33 am

Khallu ::
i reci mi kakvi simptoi mogu biti vezani za zuc(gde se ta kesa uopste nalazi? )
Napadi bola ispod desnog rebarnog luka, naročito posle masnog obroka, a moguće je i odsustvo simptoma. Povišen holesterol jeste jedan od rizika za nastajanje kamena u žučnoj kesi. Da li su ti transaminaze normalne ili povišene?
Nemoj mnogo da brineš. Uradi ponovo analize posle mesec dana.
avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od Zvončica taj Sub Dec 29, 2012 6:24 pm

Khallu, šta bi na kraju sa tvojim bilirubinom?
avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od Khallu taj Sub Dec 29, 2012 7:27 pm

bilo je to da sam zbog toga otisla na ultrazvuk jetre i zucne kese i tu je sve ok.to sam radila upravo zbog kontracepcije,pa je doktorka konstatovala da to nije nista strasno.mislim i da mi je rekla da bi trebalo da ponovim rezultate za 3 meseca,pa cemo videti...
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od Zvončica taj Sub Dec 29, 2012 7:32 pm

Pa kažem ti da sam i ja imala malo povišen isto onda kad sam vadila krv za antibebi pilule i doktorka opšte prakse me naplašila, poslala kod infektologa i ništa nije bilo, samo sam se džabe istraumirala.
avatar
Zvončica
Počasni član
Počasni član

Ženski Broj poruka : 7716
Pridružila/o se : 14.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od Khallu taj Uto Feb 19, 2013 7:05 pm

jel moguce da se ovde nigde u skracenicama i objasnjenjima ne nalaze limfociti ili sam ja previdela?
danas smo bebanu radili prvu krvnu sliku jer za koji dan puni 6 meseci.
pomalo sam bila opterecena jer smo mi u kuci bolesni zadnjih dana,pa sam se plasila njegovih rezultata.
hemoglobin mu je super,sto je bitno,ostalo je takodje u normali,osim sto su limfociti povecani.
odmah sam poslala mm sa rezultatima kod doktora,koji kaze da je sve to ok aliu da je beban od nas pokupio malo virusa ili prehlade.
tesim se jedino time sto je on za sad skroz ok,raspolozen,lepo jede ali mi je zao bude li se razboleo.












It is our duty to beautify the world
avatar
Khallu
Urednica
Urednica

Ženski Broj poruka : 18894
Pridružila/o se : 15.11.2010

http://femme.forum0.net/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Objašnjenje skraćenica na nalazima analize krvi i urina

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu